«

»

May 20

Sådan finder du billige træer til haven

  • Sharebar

Det er maj måned og foråret er endeligt over os. Langt de fleste haveglade mennesker er at finde i diverse plantecentre og måske er vinteren blevet brugt til at overveje at finde nye planter og træer til haven. Nu er foråret endeligt kommet og så er det på tide at gå på jagt efter alle gode gode tilbud på træer til haven.

Hvad bør jeg overveje inden køb af træer til haven?

Når der skal købes træer til haven er der flere forhold, du bør overveje inden du køber træerne. Sæt et beløb økonomien kan rumme og beslut dig for, at det nye træ til haven skal kunne købes indenfor disse rammer.

Vær meget opmærksom på valget af træsort. Mange træsorter bliver meget store i løbet af 20-30 år og kan blive 20-30m høje. Birketræer bliver hurtigt meget store. De kan i gode perioder vokse 1 meter hvert år. Træer er utroligt smukke og de har en meget stor nytteværdi for hele vores natur, men vær opmærksom på, at i tætte bebyggelser på små parceller kan et stort birketræ eller andre træer kaste en betydelig mængde visne blade om efteråret. Der kan dannes alger på både dit og naboens tag, så vælg dit træ med omtanke – i sær, hvis det er en træsort, der kan blive meget høj.

Vær desuden bevidst om, at en del træsorter kan være meget genererende i forhold til pollen og allergi. Hassel, el, elm og birk ikke særligt allergivenlige træer. Træsorter som bøg, eg, nåletræer og eg giver sjældent symptomer. De danske træer til haven er utroligt smukke, så der er mange muligheder at vælge i mellem.

Ved køb af træer til haven skal du også huske på, at træet skal plantes mindst 2 m fra skel indtil din nabo, der ellers i løbet af nogle år kan forlange, at du beskærer dit træ, hvis grenene kommer til at hænge ind over hans grund. Det kan vi personligt godt forstå er træls for selvom træer til haven er utroligt smukke, så kan generne ved et højt træ i form af skygge, visne blade og alger på taget være ganske irriterende.

Hvor finder jeg billige træer til haven?

Når placeringen og træsorten er bestemt er det på tide at finde ud af, om det skal være en gartner eller dig selv, der vil plante træet. Vær opmærksom på, at plantningen af et træ til haven kan være en fysisk krævende omgang, da der ofte skal graves op til 1-2 meter ned i jorden afhængigt af træets størrelse og det medfølgende rodnet. En gartner har ofte det udstyr, der skal til for at grave den nødvendige størrelse hul på meget kort tid.

Vælger du at lade en gartner lave opgaven skal du spørge efter at få en god og billig pris for træet. Det er ofte en forhandlingsteknik, der skal til og de fleste gartnere er til at forhandle med.

Hvis ikke du selv står for udvælgelsen af plantningen af træet til haven så er der virkelig gode tilbud at gøre på planteskolerne. Her er erfaringen, at det er muligt at få meget billige træer på de planteskoler, som ligger lidt udenfor de større byer i Danmark. Prisen på træet afhænger naturligvis også af, hvor stort det skal være.

Sommetider er det også muligt at få gratis træer ved selv at grave dem op. Der er en del aktuelle annoncer her om på både www.gulgratis.dk og www.dba.dk

Husk at vande dit træ rigeligt mindst 1 gang om dagen i de første 4-5 uger, så du er sikker på, at rodnettet bliver godt våd og dermed kan sikre, at træet vokser og bliver stort og smukt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

search engine optimization