«

»

Jan 31

Rygning ødelægger mænds hjerner

  • Sharebar

Vil du vide mere om en effektiv måde at stoppe rygning på, så klik her

Det har længe været bevist, at rygning er en af de allerstørste synder når det angår de ødelæggelser rygningen medfører for kroppen på sigt. Alverdens kræftformer, hjertekarsygdomme, forhøjet blodtryk og mange andre sygdomme.

Alligevel kan et rygestop være ganske svært på grund af abstinser, som rigtigt mange rygere frygter eller har prøvet på deres egen krop.

Rygning ødelægger mandens hjerne

Nyere gruopvækkende forskning har vist, at rygning også ødelægger mænds hjerner. Det er nu videnskabeligt bevidst, at rygning ikke “kun” har helbredsmæssige konsekvenser, men også har en direkte indflydelse på mænds kognitive kompetencer.  En midaldrende mandlig ryger med mange års rygning bag sig får en svækket hjerne af at ryge. De kognitive kompetencer, forestillingsevnen og intelligensen svækkes hurtigere end hos ikke-rygende mænd i samme aldersgruppe.

Forskningen er offentliggjort i Archives of General Psychiatry og er baseret på undersøgelse af over 5000 mænd og 2100 kvinder fra Storbritanniens offentlige sektor.

Studiet, som stammer fra forskere på Londons University College, har store relevans i en verden med mange aldrende befolkningsgrupper, siger rapportens forfattere.

Denne opdagelse kan have store samfundsøkonomiske omkostninger, da mange rygende midaldrende mænd kan risikere at skulle tidligere på pension, da de ikke i samme omfang kan fungere med arbejdsmarkedets komplekse krav i forhold til deres ikke-rygende jævnaldrende kolleger.

Det er ganske ubehagelig læsning, men det er ikke for sent at ændre livsstil og forsøge at forebygge med et rygestop eller reduktion i de daglige smøger.

Sådan gennemfører du et rygestop

Hvis ovenstående læsning har givet yderligere motivation til et rygestop, så fortvivl ikke for der er rigtigt mange muligheder for at søge hjælp til både selve rygestoppet og den eventuelle frygt der måtte være i forhold til angsten for at kunne udholde de fysiske abstinenser, der komme. Der er gode muligheder for at tage rygestoppiller som champix og zyban efter samråd med praktiserende læge. De fåes på recept og skal tages 2 uger for den endelige dato for rygestoppet.


Der er også mulighed for at bruge hynose som er et særdeles effektivt redskab til at sikre yderligere succes i forhold til et rygestop.

Nederst i denne artikel vil du også kunne finde yderligere råd, tips og inspiration til at gennemføre og fastholde et rygestop.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

search engine optimization