«

»

Jan 19

Rygestop – sådan overlever du de 10 værste abstinenser

 • Sharebar

Få et bedre helbred ved at stoppe med at ryge. Læs med her

Skal du i gang med et rygestop? Er du ved at være klar til at tage det endelige skridt i forhold til at blive eksryger? Så frygter du sikkert de abstinenser, som der følger med et rygestop. Tanken om de fysiske og psykiske abstinenser et rygestop altid medfører kan få de fleste rygere til at tænke sig om en ekstra gang inden man går i gang. Men lad det ikke stoppe dig. I dette indlæg vil vi give dig en oversigt over de 5 værste abstinenser et rygestop medfører. For lad os være helt ærlige og sige, at et rygestop medfører nogle abstinenser, men ved at kende dem på forhånd og mentalt indstille sig på det, bliver abstinenserne langt nemmere at overskue og udholde.

Er du ryger har dit nervesystem vænnet sig til at fungere i et tæt samspil med nikotinafhængigheden. Når du som ryger stopper med at tilføre centralnervesystemet nikotin betyder det en forstyrrelse i den hidtidige balance. Det kan give fysiske abstinenser. Rygere kan opleve, at blodtrykket synker, når nikotinindtaget afbrydes i forbindelse med et rygestop. I løbet af nogle dage vil kroppen tilpasse sig det nye og naturlige miljø og puls og blodtryk normaliseres igen.

Forbered dig på abstinenser med et rygestop

Den bedste forberedelse man kan gøre sig som ryger, når man ønsker at stoppe med at ryge er at frygte de værste abstinenser og så indstille sig på det. På den måde kan det mentalt bedre udholdes, når abstinenserne kommer. Vid, at abstinenserne forsvinder igen. Det gælder om at holde ud og mentalt ære flere skridt foran hele tiden. På den måde kommer du bedst igennem de abstinenser man kan komme ud for.

De 10 værste abstinenser ved rygestop

 • trang til tobak
 • vrede
 • koncentrationsbesvær
 • nedtrykthed
 • hovedpine
 • træthed
 • forstoppelse
 • rastløshed og uro
 • søvnproblemer
 • svimmelhed

Sådan kommer du igennem rygestop abstinenserne

Den allerbedste forberedelse er den mentale! Vær bevidst om dem. Trangen til tobak kan lindres med nikotintyggegummi eller plaster. Flere eksperter advarer mod disse hjælpemidler og det må være et individuelt valg. Fakta er blot, at rygestoppet bliver længere og ofte permanent, når man bruger hjælpemidler til at tage de fysiske abstinenser. Sæt dig et mål om at du højst må bruge hjælpemidlerne i 14 dage, hvor du allerede er i fuld gang med at vænne dig til livet som ikke-ryger.

Hård motion som spinning, løb, aerobic kan dulme eller helt fjerne uro, vrede og styrke det koncentrationsbesvær mange eksrygere oplever midlertidigt i overgangen til at blive eksryger. En lang gåtur, cykling eller en tur i motionscentret kan også være med til at aflede og fjerne opmærksomheden. En træt krop betyder, at det også bliver lettere at sove. Hos enkelte rygere kan søvnløsheden blive så omfattende, at det kan gå ud over arbejds- og privatliv. I en kort overgangsfase kan et par enkelte sovepiller være en løsning. Drøft denne mulighed med lægen og hør vurderingen herfra.

Hav sund snacks med overalt. Gulerødder, peberfrugter, ærter, nødder, græskarkerner og andet mundgodt vil kunne hjælpe på trangen til at have noget mellem fingrene og læberne. Skulle du spise et enkelt stykke chokolade for at belønne dig selv er det også i orden så længe det ikke bliver mere.

I de dage/uger, hvor abstinenserne står på er det i orden at være lidt god ved sig selv. Gør nogle gode ting sammen med familie og venner. Gå i biografen, køb noget lækkert mad, tøj eller gør andre dejlige ting, som har en god og positiv indvirkning på dit humør og velbehag.

Og endelig. Husk, at alle abstinenser KUN er midlertidige. De vil klinge af og forsvinde helt igen.

 

3 pings

 1. Piller til rygestop – læs her om Zyban og Champix rygestoppiller | Tilbud på nettet

  [...] ikke en mirakelkur, men det kan være et hjælpemiddel, der i høj grad kan være med til at lindre de værste abstinenser.Der kan være bivirkninger forbundet med at bruge rygestop piller, hvorfor grundig vejledning og [...]

 2. Rygestop – effektivt rygestop med laserbehandling | Tilbud på nettet

  [...] Meget inkarnerede og fysisk afhængige rygere kan med fordel bruge rygestoppiller som champix og zyban for at være sikker på, at man er så godt “sikret” som man kan være til at mildne eller helt undgå de værste abstinenser. [...]

 3. Rygning ødelægger mænds hjerner | Tilbud på nettet

  [...] blodtryk og mange andre sygdomme. Alligevel kan et rygestop være ganske svært på grund af abstinenser, som rigtigt mange rygere frygter eller har prøvet på deres egen [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

search engine optimization