«

»

Mar 05

Køreplan til nyt køkken – inspiration og tips til dit nye køkken

 • Sharebar

Skal du have nyt køkken? Så læs med her, hvor vi vil give dig nogle gode tips til planlægning, indretning, økonomi og udførelse. Vi vil også kigge nærmere på nogle af de forhandlere, der sælger nye køkkener. Der er detaljer og overvejelser, der skal gennemtænkes, når der skal investeres i et nyt køkken, som er en forholdsvis stor investering i din bolig.

I artiklen vil vi komme ind på følgende:

 • Planlægningsfasen
 • Indretning af køkkenet
 • Budget
 • Kontakt til håndværkere
 • Forsikring
 • Den praktiske udførelse
 • Afleveringsforretning

Planlægning af nyt køkken
Det er vigtigt at bruge god tid på planlægningen af det nye køkkens funktioner. Hvordan fungerer dit nuværende køkken? Er du glad for at lave mad og vil du få brug for mange af de køkkenmaskiner, der kan fås i dag? Hvad fungerer godt i det nuværende køkken og hvad kan forbedres i et nyt køkken. Overvej funktionerne. Hvor mange skal lave mad? Hvor mange skal der være plads til? Er I en større eller mindre familie kan behovene jo være meget forskellige. Er køkkenet et multifunktionelt rum, hvor der også skal være plads til børnene, der laver lektier? Lad dig inspirere på nettet og hos køkkenfirmaerne.

Indretning af det nye køkken
Indretning af det nye køken bør indrettes praktisk, så det fungerer optimalt med den plads, der er til rådighed. Ønsker I ekstra høje køkkenborde på grund af højde? Ellers skal det overvejes, hvor de 3 vigtige funktioner i form af kogeplader, vask og tilberedning skal indrettes. Det er vigtigt, at den del af indretningen er på plads, så køkkenet funger som du forestiller dig.

Budget
Når du har valgt det endelige køkken er det en god idé at få et nøjagtigt overblik, hvad økonomien tillader. Tænk gerne langsigtet og strategisk i forhold til afdragene. Kan det lade sig gøre at få en attraktiv rente i banken eller hos kreditselskabet? Hvis du fremlægger en indretning af dit køkken, som også tager højde for brug af energibesparende elementer vil du med stor sandsynlighed kunne låne mere. Det kan være svært at lægge et helt nøjagtigt budget alene, så rådfør dig med en byggesagkyndig eller et køkkenfirma. Hav luft i budgettet og regn gerne med, at der skal budgetteres 10-15% mere end beregnet. Så undgår du ubehagelige overraskelser.

Kontakt til håndværkere
Der er mange muligheder, du kan vælge, når du skal have lavet dit nye køkken. Du kan vælge at lave noget af arbejdet selv eller du kan vælge at få køkkenfirmaet eller et håndværkerfirma til at lave hele arbejdet. Du kan også vælge at få håndværkere til at lave dele af arbejdet og gøre rummet klar inden køkkenfirmaet sætter køkkenelementerne op. Husk dog altid, at noget kloak, elarbejde og vvs SKAL udføres af en autoriseret installatør/håndværker. Det kræver forsikringen for at din police skal gælde i tilfælde af skade forårsaget af ulovlig installationer. Endelig bør du altid sikre dig, at der ligger en detaljeret, skriftlig aftale, der beskriver alle arbejdsopgaver, tidsplaner og hvornår de skal udføres. Betal kun for det arbejde, der er lavet og hvor du har fået dokumenteret, at det arbejdet er udført korrekt.

Den praktiske udførsel af dit nye køkken

 • Det nuværende køkken rives ned
 • Murer puder væggene op og montorer eventuelle fliser
 • VVS-installatør laver nye rører og etablerer afløb
 • Elektriker laver eventuelle nyt el og montorer nye stikkontakter
 • Tømrer sætter køkkenelementerne op og laver loft
 • Maler pudser væggene op og maler

Dit nye køkken skulle gerne være klar nu uden alt for mange problemer undervejs. Når dit nye køkken er monteret, skal du sikre dig, at alle installationer virker. Ved afleveringsprocessen er det vigtigt, at du får aftalt med køkkenfirmaet/håndværkerne hvornår eventuelle fejl skal udbedres.

Tillykke med dit nye køkken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

search engine optimization