«

»

Mar 18

Få styr på forskudsopgørelsen og undgå restskat

  • Sharebar

I disse dage er titusindvis af danskere blevet positivt eller negativt overraskede efter de loggede ind på www.skat.dk og fik tjekket om de skylder penge eller skal have en dejlig portion penge tilbage. Er du i tvivl om, hvordan du undgår restskat? Så læs med her, hvor vi vil gå i dybden med hvordan du kan undgå restskat. En lang række danskere oplever hvert år at få en ubehagelig restskat fordi forskudsopgørelsen ikke er blevet rettet til i starten af januar.

Få styr på forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen er den centrale faktor, når restskatten skal undgås. En lang række faktorer spiller ind på fradragets størrelse på skattekortet. Er du en af de danskere, der har fået en ubehagelig og ikke mindst uventet hilsen fra skat med en restskat, så skal du læse videre her.

Hvert år i januar bør forskudsopgørelsen altid rettes til, så den tilpasses årets forventede indtægt, renteindtægter og fradrag. Er du i fast arbejde og forventer at sidste års løn bliver den samme året efter bør du indberette dette via din skattemappe med procentvis stigning på 2 % for at tage højde for inflationen. Husk også at indberettede forventede renteudgifter, da det kan give et forhøjet fradrag. Tjek dine bankudskrifter for at få et sikkert overblik over alle renteudgifter på bolig, bil og eventuelle forbrugslån. Pas på ikke at sætte beløbet for højt, da det kan være med til at give et for højt skattefradrag.

Er du studerende og har varierende indkomst er det vigtigt, at du løbende tjekker, at de sidst oplyste registreringer på forskudsopgørelsen for indeværende år fortsat gælder.

Har du indtægter flere steder fra, f.eks SU-styrelsen og et lønnet fritidsjob skal du være meget opmærksom på at anvende dit skattefradrag ét sted, nemlig hos SU-styrelsen, hvor du har den højeste indkomst og anvende dit bikort hos din arbejdsgiver, hvor der vil blive fratrukket skat af det fulde beløb. Vær meget opmærksom på dette og tjek dine opgørelser og lønsedler, da det kan give et skattesmæk på mange tusinde kroner, hvis ikke man er særligt opmærksom på netop dette forhold.

Hvor får jeg hjælp til at udfylde forskudsopgørelsen

Er du en af de danskere, der enten er talblind eller finder ovenstående helt uoverskueligt? Så fortvivl ikke for der er hjælp at hente, hvis du går ind på det lokale Borgerservicekontor i din by eller nærmeste større by. Der sidder som oftest en kyndig medarbejder, der kan hjælpe dig med at rette forskudsopgørelsen til, hvis det kniber at overskue det selv. Medbring gerne 3 måneders lønsedler, tidligere forskudsopgørelse og dan dig et overblik inden mødet over, hvad du forventer at skulle have af indkomst i indeværende skatteår.

Det er aldrig for sent at rette forskudsopgørelsen

Det er aldrig for sent at rette forskudsopgørelsen. Hvis du ikke har fået undersøgt det endnu, så find dine lønsedler og undersøg, hvad du har fået af løn siden januar måned. Vær særlig opmærksom på at salg af ejerbolig betyder en dramatisk nedgang i rentefradraget. Hvis du har solgt en ejerbolig, så sørg for at rettet det til fordi det er en af de betydelige faktorer, som mange danskere glemmer og som kan give en grim overraskelse.

Har du nogen spørgsmål angående forskudsopgørelse? Så spørg gerne i kommentarfeltet og jeg skal forsøge at svare efter bedste evne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

search engine optimization