«

»

Apr 07

Boxmadras – guide til indkøb af boxmadras

  • Sharebar

Denne guide vil handle om køb af boxmadrasser og hvad man bør være særlig opmærksom på, når der købes en boxmadras. Vi vil også kigge på forhandlere af både billige og dyre boxmadrasser samt hvilke overvejelser der bør gøres ved anskaffelser af en boxmadras.


En boxmadras fås både med meder oog ben og købes seperat som tilbehør. Mederne kan være både af træ eller aliminium og bør være ligeså brede som selve boxmadrassen. En boxmadras er et godt alternativ til en hel seng og kan fås i forskellige bredder og længder. En enkelt boxmadras har et standardmål på 90 x 200 cm og en dobbelt boxmadras kan typisk fås i 3 gode størrelser af 120 x 200 cm, 140 x 200 cm og 160 x 200 cm. Valget af boxmadrassens størrelse afhænger helt af plads. En boxmadrax er pladsbesparende, da den står direkte på meder eller ben og har ingen ramme eller seng. Derfor er en boxmadras et oplagt valg, hvis der ønskes et rent og enkelt soveværelse uden meget plads.

Vælg en ergonomisk boxmadras
En boxmadras er det mest brugte møbel. Vi sover 7-8 timer hver nat og både ryg, ben og hofter har brug for en ergonomisk og korrekt aflastende boxmadras. En boxmadras skal ikke være for hård eller for blød for at støtte og aflaste ryggen. Alt efter størrelse, højde og drøjde kan der være betydelig forskel på om boxmadrassen skal være blød eller hård. Det anbefales klart at afprøve boxmadrassen fysisk inden køb. Ved rygproblemer eller andre fysiske skavanker anbefales det klart at rådføre sig med egen læge eller fysioterapeut, som begge har den faglige ekspertise til at sikre den nødvendige rådgivning.


En billig eller dyr boxmadras
Boxmadrasser fås i alle prisklasser. Kun budgettet sætter grænser. Billige boxmadrasser fås typisk i Ikea eller Jysk Sengetøjslager. Der findes også mange online forhandlere af boxmadrasser, men rådet herfra vil være, at det bør overvejes nøje om boxmadrassen skal købes online fordi det ikke er muligt at afprøve den. Der kan købes rigtigt gode og billige boxmadrasser i både Ikea og Jysk Sengetøjslager. Hvis der er økonomisk råderum til det kan boxmadrasser fra Tempur og Dunlopillo klart anbefales. Vær kritisk og grundig i valget af boxmadras, da det er vigtigt, at det mest brugte møbel også passer ergonomisk til ryg, hofter, ben og skuldre.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

search engine optimization