«

»

Jul 17

10 gode råd til at finde arbejde for unge

  • Sharebar

Er du ung og i tvivl om, hvor du kan få hjælp til at finde et arbejde, så læs med her. Det kan være rigtigt svært at finde et arbejde for unge under 18 år i disse år. Finanskrisen og den høje arbejdsløshed betyder, at der er mange unge om at få et fritidsjob, som kan være med til at supplere lommepengene. Læs med her, hvis du vil have nogle gode tips til, hvor du kan søge arbejde og hvad du kan gøre for, at det er dig, der bliver ansat i stedet for din klassekammerat eller andre, der søger stillingen.

Et godt sted at starte er at søge på den gode portal www.ungarbejde.dk, hvor der er mange ledige stillinger. Det er en landsdækkende portal, hvor du bare skal indtaste dit postnummer og se, hvilke aktuelle job, der er slået op i dit område. Leder du efter elevplads, fritidsjob, deltidsjob eller som ungarbejder er www.ungarbejde.dk et rigtigt godt sted at starte. I skrivende stund er der rigtigt mange job over hele Danmark.


Tips til jobsøgning
Når du søger arbejde som et ungt menneske skal du vide, at der er rigtigt mange om buddet. Det betyder, at hvis du virkelig vil have et arbejde må du være meget målrettet og fokusere så godt du kan. En arbejdsgiver er ligeglad med, hvad du har lyst til at lave på et arbejde. En arbejdsgiver har brug for at få et stykke arbejde udført og han vil have den bedste til opgaven. Det betyder, at du ikke har mulighed for at være doven, kritisk eller ligeglad.

Søg selv dit arbejde! Lad være med at få dine forældre til hverken at ringe eller søge jobbet for dig. Det værste en arbejdsgiver ved er de forældre, der søger jobbet på vegne af deres barn. Det sker faktisk hver dag. Jeg kender flere arbejdsgivere, som fortæller om disse eksempler og disse unge mennesker bliver frasorteret alene på det grundlag fordi en arbejdsgiver vil have et selvstændigt, initiativrigt og dygtigt ungt menneske, der kan handle uden deres forældres hjælp.

Vær systematisk og grundig i din jobsøgning. Søg alle butikker og kontorer i nærheden af, hvor du bor. Brug eniro til at finde alle relevante arbejdspladser i dit nærområde. Send uopfordrede ansøgninger og følg op på dem med personlig henvendelse. Er du energisk og ikke giver op efter nogel afslag så skal det helt sikkert lykkes dig at finde et job.


Kommer du til en jobsamtale, så sluk for mobilen! Bipper din mobil under samtalen kan du være sikker på, at dine chancer for at få jobbet er ganske forringet. Din arbejdsgiver voksede op i en tid, hvor mobilteelfonen ikke sad klistret på som din forlængede arm og det er ikke socialt acceptabelt, at telefonen ringer under en samtale.

Vær åben, lad være med at tale for meget, spørg interesseret til arbejdspladsen, kig arbejdsgiver i øjnene og sid rank på stolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

search engine optimization